בטאון חיל האויר בקרב - מלחמת ששת הימים - 1967
בחודשים שקדמו ליוני 1967, גברה הסכנה במתיחות בין ישראל לשכנותיה. לאחר שנים של חיכוכים והתכתשויות דיפלומטית, כמו גירוש כוח החירום של האומות המאוחדות מסיני, חסימת מצרי טיראן לשיט ישראלי וריכוז כוחות הצבא המצרי לאורך גבול ישראל, נוצר איום שהעלה את ההסתברות למלחמה.
ב- 20 במאי 1967, השיק פומי את המהדורה הראשונה, אי פעם, של בטאון הקרב עם בטאון כוננות מספר 1. הוא תוכנן בפורמט גדול יותר, כמו עיתון יומי. מטרתו של הבטאון הייתה להגביר את המורל, לספק חדשות וליידע על אירועים את ״כל אחד ואחד מאתנו – יהא זה איש צוות אויר או מכונאי, איש מינהלה או שירותים.״ בסך הכל התפרסמו 8 בטאוני כוננות.
ב- 5 ביוני 1967, כוחות חיל האויר פתחו במכת-נגד מוחצת ובתקיפות אוויריות השמידו את כוחות האוויר של מצרים ובעלות בריתה. בטאון הקרב מספר 1 פורסם. בסך הכל פורסמו 3 בטאוני קרב, האחרון ב- 9 ביוני 1967. בכל אחד מהגיליונות כוננות וגיליונות הקרב, פומי פרסם את הטור ״הוא״…
לחץ על התמונה להגדיל והשתמש בגלילה להזיז את התוכן על גבי המסך
מפקד חיל האויר, האלוף מוטי הוד, נותן את בטאון חיל האויר בקרב 1967 לראש הממשלה לוי אשכול
בטאון קרב מלחמת יום הכיפורים - 1973
בטאון חיל-האויר, נתן הצצה מקרוב על המתרחש בחיל לאורך כל המלחמה. סיפורי המורשת, הקורבנות הכואבים, דבר הבכירים בחיל והעדויות מהשטח הונצחו כולם בגיליונות ההיסטוריים של הבטאון.
במלאת 42 שנים למלחמת יום הכיפורים, פירסם הבטאון את הכתבה הבאה
מהשמיים לנייר: 42 שנה למלחמת יוה"כ
"אל"ף הוא טייס הפנטום, בי"ת – נווטו. לפני דקות אחדות יצאו מחדר-התדריכים של הטייסת, שם דיווחו על גיחתם הנוספת, לפי שעה במלחמה זו, שעדיין אין לה שם. אבל לגבי בי"ת, לפחות, בוודאי תיקרא מלחמת יום-כיפור. וזאת, משום שביצע את גיחתו הראשונה, יחד עם אל"ף בעודו בצום ואת ארוחתו המפסקת סעד רק לאחר שנחת הפנטום"
כך התנבא בגיליון השני במספר של מהדורת מלחמת יום הכיפורים של בטאון חיל-האוויר, שהתפרסם ב- 8 באוקטובר 1973, רק יומיים לאחר פרוץ אחת המלחמות המכוננות והקשות בתולדות ישראל שהפכה לאבן דרך בקורותיו של חיל-האוויר.
"בטאון חיל-האוויר ליווה את לוחמי חיל-האוויר יום יום בכל מקום": נרשמה ההבטחה בפתחו. ואכן הבטאון ליווה בזמן אמת את כל הרגעים המפורסמים. עת פרוץ המלחמה הפך המגזין לעיתון יומי וחדשותי, שהביא עדויות מרתקות מלב ההתרחשות בבסיסי החיל. לאחר מכן התפרסם גיליון שאיגד את כלל הגיליונות היומיים לכדי תמונת מצב מרתקת ומפורטת שבה סיקור נרחב ומעמיק.
"יום גדול ללוחמי האוויר בצפון", נכתב בגיליון החמישי במספר מבין הגיליונות היומיים. "הם הפילו מטוסי אוייב רבים, ופגעו במטרות רבות, הן בחזית והן בעומק סוריה". בפתח הגיליון של היום השניים-עשר ללחימה התנוססה הכותרת המבטיחה: "מטוסינו שולטים ב-2 החזיתות", ותחתיה אחד התצלומים האוויריים הנדירים ביותר שנקלטו בעדשת המצלמה נכון לימים ההם ובו נראה מטוס "פנטום" (קורנס) סוגר על "מיג-17" בקרב-אוויר.
"ניערך כאיש אחד לזרוע מחץ אדירה"
אחד המבצעים הזכורים מהמלחמה למשל הוא הפצצת בניין המטכ"ל הסורי בידי טייסת "העטלף". "אם חשבו המטכ"ל ומפקדת חיל האויר הסוריים שתשתלם להם הכנסת סוגי נשק חדשים ללחימה – בא ח"א הישראלי והוכיח להם שטיל יכול להיות 'בומרנג' למשגריו", נכתב בגיליון המקורי של הבטאון. "בשתי תקיפות מקבילות הפציצו מטוסינו שלנו את בנייני המפקדה בלב דמשק ואת בתי הזיקוק שבחומס. זאת בהמשך לתקיפת שדות תעופה אחדים בסוריה". באותה הכתבה מצוטט אחד המשתתפים מההפצצה שסיפר על חווית הטיסה: "התפצלנו למבנים, כל מבנה תקף בניין אחר. הורדנו עליהם עשרות טונות פצצות. אחד מאיתנו השחיל פצצה לקומה השניה. גג בניין מפקדת ח"א הסורי נראה עף. מכל החלונות יצאו לשונות אש".
מבצע נוסף שנחשב לאחד מההצלחות החשובות של צה"ל במלחמת יום הכיפורים הוא מבצע קינוח לכיבוש הגולן הסורי שנערך בין ה- 21 ל- 22 באוקטובר. כך דווח עליו בגיליון המקורי שהתפרסם יומיים לאחר מכן: "שעות ספורות לפני שהחלה הפסקת-האש בפועל בחזית הסורית, השלימו כוחות מחטיבת גולני ומהצנחנים את כיבושם של מוצבי החרמון בקרב ממושך ועקוב-מדם – קרב המגע היחיד, אולי, עד כה, במלחמת הזאת. הלוחמים הרגלים כבשו וטיהרו לא רק את מוצב צה"ל בחרמון, שנפל ביממה הראשונה של המלחמה, אלא אף את המוצבים הסוריים בחלקו הצפוני של הרכס".
לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף, התפרסם דבר מפקד חיל-האוויר דאז, בנימין (בני) פלד ז"ל, שנתן את סיכומו על המלחמה. "ב-18 ימי לחימה עקשנית של טייסינו השגנו עליונות אווירית, על-ידי ניתוץ סוללות טילי הנ"מ ועל ידי הכרעת טייסי האויב באויר – בעוד ח"א רושם לזכותו פרק יחיד במינו בתולדותיו". הוא הוסיף: "עוד רבה המלאכה לפנינו ורבים הלקחים שעוד נפיק. ניערך כאיש אחד לזרוע מחץ אדירה, נכונה לקראת הבאות באותה דרך שבה למדנו לעשות כל דבר טוב יותר מאשר בפעם הקודמת".
גליון הקרב מס׳1 יצא לאור ב-7 באוקטובר 1973. בסך הכל התפרסמו 20 גליונות. האחרון יצא לאור ב-26 באוקטובר 1973
בכל אחת מגיליונות הקרב, פומי פרסם את הטור ״הוא״…
לחץ על התמונה להגדיל והשתמש בגלילה להזיז את התוכן על גבי המסך
בטאוני קרב
בטאון חיל האויר בקרב - מבצע ״שלום הגליל״ יולי 1982
שלושה גליונות מיוחדים יצאו לאור. הראשון פורסם ב-9 ביוני 1982. השלישי והאחרון, פורסם ב-20 ביוני 1982. פומי כבר לא היה עורך בטאון חיל האויר, למרות היותו האחראי על התעמולה ופירסום, פומי המשיך לכתוב את הטור ״הוא״… תחת השם משה הדר
מעניין לראות שהוא המשיך להשתמש בשם עט. ראה את הכתבה ״השקם מעל ומעבר ל…מצופה״, מאת משה בן-אהרון
לחץ על התמונה להגדיל והשתמש בגלילה להזיז את התוכן על גבי המסך