סרטים שונים

בזמן המחקר על פומי, נמצאה אינפורמציה על מספר סרטים שהוא כתב…בשלב זה, אין הוכחה באם הם צולמו או לא.

כינורו של המלך דוד 1956

סרט מוזיקלי באורך 26 דקות. ההולך ומופק עתה באולפני ההסרטה בישראל, בהשתתפות הכנר הנודע עברי גיטליס הממלא את התפקיד הראשי של דוד. את התסריט חיבר משה הדר. הסרט הוא סרט תנ״כי המספר על קטע מפרשת שאול ודוד, אך משולב עם זמננו ומלווה מוסיקה מודרנית.

נערת הסלע 1958

קומדיה מודרנית, המבוססת על סיפור תנכ״י – פרשת אשת לוט. הדמות הראשית היא נערה צעירה, מתקופת סדום ועמורה.

הבה נלך לתל אביב 1959

קומדיה מוסיקלית שנכתבה ע״י משה הדר, עם מוסיקה  מאת משה וילנסקי ודיאלוגים מאת אפרים קישון. שני כוכבים שכבר הוחטמו על יד המפיק, שאול גוסקין וחברת ׳אלן׳, הם חיים טופול ואורי זוהר, חברי ׳בצל ירוק׳. הצלם יהיה י. יונילוביץ ואילו הבמאי, צרפתי, יגיע לארץ בעוד שבועיים. מחצית הסרט יצולם במסגרת תערוכת היובל של תל-אביב, תוך ניצול הלונה-פארק, שיהיה צמוד לה.״

בויקיפדיה תחת השם יעקב יונילוביץ מצלמי הקולנוע הראשונים בישראל, כתוב שהוא צילם את הסרטים: 1. ״לוס פאראגואיוס בארץ הקודש״, של משה הדר,  1960. 2. ״הבה נלך לתל אביב״, סרטון של משה הדר 1959 שיר של בצל ירוק, עם אורי זוהר וחיים טופול.

דודה הגידי לנו כן 1960

קומדיה מהווי הישראלי, מחיי הנוער וחיילי צה״ל. שחקן ראשי, שמעון דז׳יגן המשחק תפקידו של אב. אלמן הקנאי לבתו היחידה. השם, דודה הגידי לנו כן, נבחר לקומדיה בגלל המנגינה הידועה בשם זה, המהווה את הנעימה הראשית בסרט.

אוהל על הגבול 1960

הסיפור מתאר את אחד ממשקיפי האו״ם שיש לו נערה בכל צד של הגבול ושבסופו של דבר שתיהן משלימות ומסתדרות ביניהן והמשקיף יוצא קרח מכן וכאן. הסרט נרכש ע״י חברת סרטי ישרופה.

הזהב הירוק 1960

 לפי כתבה במעריב ב-22 בנובמבר 1959,  וכתבה במעריב ב-25 לנובמבר 1959, מסתבר שהיו טענות כי הסרט חולות לוהטים היה מאד דומה לתסריט של פומי ״הזהב הירוק״ שנכתב קודם לעשיית הסרט. לפי הכתבה, נאמר, שפומי הקריא את התסריט למפיק מר א. נוסבאום.  התסריט נרכש ע״י חברת סרטי ישרופה.

הבה נגילה 1963

 בעיתון דבר, 3 אפריל 1963, נאמר, שחברת ״אלאור׳ של שאול גוסקין וחברת ׳זרקור׳ החלו בהפקת סרטים. בהמשך צויין כי הסרט השני הינו הבה נגילה: שלוש אפיזודות, כל אחת בת 20 רגעים [דקות] בצבעים. הסיפור הראשון (אם אפשר לקרוא לו כך) כבר מוכן ׳לוס פאראגואיוס׳, הם עוסקים בפרשה מרתקת מאוד – מסיירים בארץ הקודש ושרים את שריהם. הסיפור הזה, כמו השלישי (פרק-בובות) הוא פרי יצירתו של במאי חדש, ברק שכין. הסיפור האמצעי, שבויים על ידי סיליק שטרנפלד, יתאר פלירט בין קלאריסה שטולץ (בתו של המנצח רוברט שטולץ מווינה) לבין…טראנזיסטור. הכל נכתב על ידי משה הדר״.

מועדון הסליק 1964

קומדיה על הווי אסירים באחד מבתי הסוהר בארץ, ההופכים את בית הסוהר ״שלהם״ ל״מרכז עסקים״ גדול בעזרת ״סליק״ מתקופת המנדאט הנמצא בחצר.

ח״ן 1969

סרט הסברה על שירות הנשים בצה״ל, פורסם בעתון על המשמר, 24 באוקטובר 1969.

טיסה 347 - שנת 1970

בין נוסעי ״טיסה 347״ מצוי מהנדס רוסי-יהודי שידע את סודות מכשירי הרדאר של המצרים ועתה הוא מוכן לבוא לישראל, כדי לסייע למומחיה ׳לפצח׳ סודות אלה. הרוסים הלא מרוצים נמצאים כמובן בעקבותיו. במטוס ׳אל על׳ המוליך את המומחה, נמצאים איפוא גם אלה שרוצים למנוע בואו לישראל. מתרחשת דרמה המזכירה כל כך את המציאות. אך, למרבה המזל, ישנו באותו מטוס גם מיודענו אדי, שמציל את המצב.

הבונקר 1972

עלילת הסרט מתרחשת בתקופת מלחמת ההתשה, וכשחבלנים שרויים בפעילות שיא. מחבל, איש קבוצה שפקדה קיבוץ בעמק בית-שאן, נמלט בנסיגתו למקלט תת-קרקעי, שבו חוסים ילדי המשק. במקלט שוהים אותה שעה ששה ילדים ומטפלת צעירה. המחבל מחזיק בהם כבני ערובה ומאיים כי יפוצץ את המקלט על יושביו אם לא יחזירו אותו לירדן. מעריב, 20 בפברואר 1972.

שעורי בית

מחמת שיתוק ילדים, תלמיד לא יכול ללכת לבית הספר. מסדרים לו קשר עם כתה בבית ספר, כפי שנעשה בזמנו בחיפה, והוא מאזין לדברי המורה ומשתתף בשיעור. תוך כדי שמיעה מצטיירים בדמיונו אירועים ומצבים שונים.  הארץ,  15 במאי 1956.

קטעי עתונות המתעדיים את האינפורמציה הנ״ל

Image Sources: ארכיון משה ״פומי״ הדר