כנפים - תקיפת הכור האטומי בעיראק - 1981
דוקו-דרמה על תקיפת הכור בעיראק והשמדתו על ידי מטוסי חיל האויר, מבט נדיר דרך כוונת המטוס.
מה בדיוק קרה שם וכיצד התנהל חיל האויר באותו מבצע?
העלילה מתארת 3 חברה שהתגייסו לקורס טיס. רואים את המסלול שעשו בקורס עד אשר הוסמכו במסדר כנפיים וכל אחד מהם הלך למגמה אחרת – קרב, מסוקים וניווט. גולת הכותרת של הסרט היא ששלושתם השתתפו בתקיפת הכור בעיראק.
מטרתו של מבצע אופרה ומבצע תמוז (אוסיראק) היה למנוע שימוש בכור לייצור נשק גרעיני שיסכן את קיומה של ישראל. מה בדיוק קרה לאחר שישראל הבינה שכל המהלכים הדיפלומטיים והחשאים, כגון, פיצוץ ״מסתורי״ שהרס את משרדי חברה צרפתית שסיפקה לעיראק מרכיב מרכזי בפרויקט הגרעין, מיצו את עצמם וכי לא יוכלו לעקב עוד את תוכנית הגרעין כך שלא תחצה את נקודת האל-חזור שהגדירה ממשלת בגין ( ראה ״המערכה נגד אוסיראק ממצאים מארמונו של סאדאם״ מאת סגן, מיל׳ אורי שדות ). במטכ״ל נשקלו דרכי פעולה שונות ולבסוף התקבלה ההחלטה שהתבססה על תקיפת 14 מטוסי אף-16. הכור הושמד! בעולם יצאו בגינויים חורצים כלפי ישראל. לימים, ישראל הוכיחה שזה היה צעד נועז ונבון. בשנים שלאחר מלחמת המפרץ, נחשפו כוונותיו של סדאם חוסיין והקהילה הבינלאומית התגייסה לבלימתו, בשבחה את תקיפת הכור האורגינלית. ב-1991 לאחר שחרור כווית, שלח שר ההגנה האמריקני דיק צ׳ייני לשגריר ישראל בארה״ב, דוד עברי, שהיה מפקד חיל האויר בזמן התקיפה, תמונת לוויין אמריקני של הכור המופצץ ועליה כתב: ״בתודה ובהערכה. הקלתם על משימותינו בסופה במדבר״.
ב- 13 במרץ 1983, פומי קיבל תמונת הערכה מתת-אלוף יעקב טרנר (ראש להק ח״א) בו הוא כתב: ״לפומי היקר, הסרט ׳כנפיים׳ – סיפורו של חיל האוויר הישראלי, אירועים וחוויות של חיל גדול ורב על חלקך בו. הוקרה ותודה יעקב טרנר תא"ל, ראש להק ח״א.״
פומי שהה בבור, בזמן המבצע ב-7 ליוני 1981, ועד שכל המטוסים לא שבו בשלום לבסיס, אף אחד לא עזב את הבור.
מצורף דו״ח חיל האויר מ-1982 על מבצע אופרה. האינפורמציה באדיבות ארכיון צה״ל ומערכת הבטחון.